Ruinerwold – Wolderwijs heeft voor alle vestigingen een schoonmaakcontract afgesloten met Cantorclin. Maandagmiddag werden daarvoor de benodigde handtekeningen gezet na een traject van liefst negen maanden. ‘Dat heeft te maken met de regels, we moesten een Europese aanbesteding doen’, zegt directeur-bestuurder Martijn Mulder daarover.

Voor het personeel en de leerlingen verandert er op het eerste gezicht niet veel, want op de meeste scholen worden de gebouwen na schooltijd door dezelfde medewerkers schoongemaakt, die ook vorig schooljaar voor de voorganger van Cantorclin actief waren. Deze zijn overgestapt. Een belangrijk aandachtspunt is vanaf dit schooljaar de communicatie. ‘Die staat hoog in het vaandel, communicatie tussen medewerkers van Wolderwijs en Cantorclin. Samen moeten we er voor zorgen dat de boel voor elkaar komt’, stelt Mulder vast.

De supervisie ligt bij de gebouwen van Wolderwijs in handen van de ervaren Dieneke van der Sleen, Hilde Kroesen is haar assistent. Van der Sleen stuurt haar team schoonmakers aan en springt waar nodig zelf gewoon bij. Daarbij is er ook volop aandacht voor opleiding en begeleiding van nieuwe werknemers, voor het komende schooljaar zijn een paar nieuwe krachten aangetrokken. Deze zijn gewoon in dienst van het schoonmaakbedrijf.

Behalve de scholen worden nu ook  de vestigingen voor kinderopvang meegenomen in de schoonmaakcyclus.

 

Bron: https://de-wolden.nieuws.nl
Foto: Artizzl Media