Gietvloer onderhoud voor een langere levensduur

Door gietvloer onderhoud blijft uw vloer langer mooi. Maar hoe doet u dat? Om u een goed beeld te geven, zullen we eerst uitleggen hoe een gietvloer aan zijn strakke en naadloze uiterlijk komt. Een gietvloer is, zoals de naam al zegt, een gegoten vloer. Een gietvloer bestaat uit 4 of 5 verschillende lagen die bij elkaar niet meer dan 3 millimeter dik zijn.

De 4 lagen van een gietvloer bestaan uit polyurethaan, een soort kunststof. De eerste laag is een primer om te zorgen voor een goede hechting tussen de ondervloer en de tweede laag. De tweede laag is een elastische laag voor een betere egalisering van de vloer en luchtdichtheid. De derde laag is de eerste laag in de gewenste kleur. De vierde laag is de tweede laag in kleur. Het kan soms zijn dat er ook nog een vijfde laag in kleur aangebracht moet worden.

Al met al is een (kunststof) gietvloer een volledig gesloten vloer en kunnen vloeistoffen niet tot de vloer doordringen. Toch zal in de loop der tijd aangehecht vuil verwijderd moeten worden en kan een opfrisbeurt geen kwaad. Daar komt Cantorclin om de hoek kijken voor gietvloer onderhoud!

Gietvloer onderhoud door Cantorclin

Voor gietvloer onderhoud kan Cantorclin uw vloer machinaal schrobben. Door uw vloer machinaal te schrobben wordt aangehecht vuil verwijderd en ziet uw vloer er weer mooi en verzorgd uit. Om krassen te voorkomen kunt u beter geen scherpe voorwerpen op uw vloer neerzetten en onder zware objecten viltjes plaatsen. Cantorclin raad u aan om een mat bij uw deur te plaatsen, om zo zand inloop op uw gietvloer te minimaliseren. Zand kan voor krassen zorgen op uw vloer. Schuif ook nooit uw meubels over de vloer heen, maar til ze altijd op om krassen te voorkomen. Meer informatie over gietvloer onderhoud door Cantorclin? Voor al uw vragen kunt u hier contact met ons opnemen!