Sinds begin 2020 is Nederland in de ban van het Coronavirus (Covid-19). Dit heeft ook gevolgen voor de schoonmaak.

De schoonmaakbranche staat op de lijst van belangrijkste beroepen die de samenleving draaiende houdt. Onze sector is daarmee een onmisbaar onderdeel van de vitale processen.

Preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen

Op dit moment is er nog geen vaccin beschikbaar tegen het nieuwe coronavirus. Omdat verspreiding van het virus -net als bij griepvirussen- gaat via praten, hoesten of niezen, kunt u uzelf en uw medewerkers beschermen door preventiemaatregelen te nemen. Zie hiervoor ook ons preventie- en handenwasprotocol. Daarnaast is goede hygiëne van belang. De inrichting hiervan kan per locatie/situatie verschillen. Cantorclin kijkt graag mee hoe de schoonmaak het beste ingericht kan worden.

Hygiënemaatregelen voor uw werkplek

Het reinigen van werkplekken is één van de hygiënemaatregelen die genomen wordt om besmetting met het virus te voorkomen. Cantorclin wil graag helpen om besmettingsrisico’s te beperken. Wij geven advies over de noodzakelijke werkzaamheden en de aanpassingen en/of uitbreiding van het bestaande schoonmaakprogramma. Hieronder volgt een aantal algemene adviezen:

 • Laat dagelijks oppervlakken die vaak met handen door verschillende mensen worden aangeraakt grondig reinigen. Voorbeelden hiervan zijn:

– Sanitair
– Deurklinken
– Trapleuningen
– Licht- en liftschakelaars
– Kranen
– Balies
– Telefoons
– Koffiezetapparaten

 • Verhoog de schoonmaakfrequentie voor gezamenlijk gebruikte ruimtes (ontvangstruimten, vergaderzalen, kantines, sanitaire ruimtes);
 • Zorg voor tissues, desinfecterende gels en/of doekjes en setjes voor het schoonmaken van het toetsenbord op alle werkplekken;
 • Verwijder magazines, kranten etc. uit wachtkamers en andere ruimtes;
 • Sluit vuilniszakken met gebruikte beschermingsmiddelen;
 • Reinig en droog elke dag de benodigdheden die voor de reiniging gebruikt worden;
 • Ventileer werkplekken door bijvoorbeeld ramen open te zetten of anders door goed onderhouden airconditioningsystemen.

Ervaring Cantorclin

Cantorclin heeft jarenlange ervaring in Cleanroomreiniging. In cleanrooms wordt standaard met protocollen en desinfectie gewerkt. Wij zijn daardoor gespecialiseerd in het schoonhouden van stof- en kiemarme ruimtes. Onze kennis:

 • Wij weten exact hoe we om dienen te gaan met bacteriële verontreinigingen en virussen.
 • Hebben veel ervaring in het op de juiste wijze desinfecteren.
 • Hebben veel kennis van diverse desinfectiemiddelen
 • Hebben veel kennis van desinfectiemethoden (wisselen van middelen om resistentie tegen te gaan bijvoorbeeld d.m.v. biociden, alcohol, foggen, IPA, stoom etc.)

Tijdens de Coronacrisis hebben wij ervaring opgedaan met het schoonmaken van quarantaine locaties. Deze locaties worden gebruikt voor met corona besmette cliënten, met milde klachten, die in hun eigen omgeving niet geïsoleerd kunnen worden. Hier wordt volledig beschermd door ons gewerkt.

Schoonmaken in een 1,5 meter economie

Schoonmaken in een 1,5 meter economie vraagt een andere aanpak. U vindt hier het protocol met handvaten voor goede schoonmaak binnen de 1,5 meter economie. Indien u advies wenst helpen wij u graag verder.

Schoonmaken tijdens Coronacrisis

Het is belangrijk om veilig te werken tijdens de coronacrisis, ook tijdens het schoonmaken. Daarvoor hanteren wij een protocolwijzer om te bepalen welke werkwijze veilig is voor onze situatie. Daaruit komt naar voren welke van onderstaande protocollen gevolgd dienen te worden voor een veilige werksituatie:

Heeft u nog vragen over het bovenstaande? Neem dan gerust contact met ons op!

Offerte aanvragen

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht *

  Vacatures

  Stappen van een klusser

  Kosten schoonmaakbedrijf

  professioneel Cantorclin

  Professioneel schoonmaakbedrijf

  Vrouw met handschoenen aan

  Communicatie

  Vrouw met spons en spray

  Kwaliteit

  Windmolen duurzaam

  Duurzaamheid

  Certificaat Cantorclin

  Certificaten

  Bubbeltjes code verantwoordelijkheid

  Code verantwoordelijk marktgedrag

  Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Cantorclin Schoonmaak; een frisse kijk op schoonmaak!