Gevelreiniging kantoor en bedrijfspanden

Onder invloed van het weer, verkeer, natuur, industrie en soms zelfs vandalisme ontstaat er vervuiling van gevels. Door de gevel tijdig te reinigen en onderhouden is uw gevel beter beschermd tegen de invloeden van buitenaf en zorgt u voor een professionele uitstraling naar uw klanten en bezoekers. Daarom is periodieke gevelreiniging belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten gevels en elke gevel vereist een ander reinigingsplan. Enkele voorbeelden van de gevelreiniging technieken zijn als volgt:

Hogedrukreiniging of stoomreiniging van gevel

Bij gevelreiniging met een hogedrukspuit wordt de gevel schoongespoten. Hogedrukreiniging kan veelal worden uitgevoerd op gevels die zijn aangetast door bijvoorbeeld algen, mossen, graffiti en verkeersinvloeden.

Stralen of zandstralen tegen roetaanslag en graffiti

Indien uw gevel zwaar vervuild is, bijvoorbeeld door roetaanslag of graffiti zullen wij u adviseren de gevel te laten stralen. Met deze gevelreiniging techniek wordt er onder druk water met een milde straalmiddel tegen uw gevel gespoten. Uiteraard zorgen wij voor het verantwoord afvoeren van het straalafval.

Borstelen voor aangehecht vuil

Dit wordt vaak uitgevoerd in combinatie met hogedruk reinigen. Eerst wordt de gevel met een borstel met reinigingsmiddel ingezet en daarna wordt de gevel onder hogedruk gereinigd. Deze gevelreiniging methode wordt ingezet waar de gevel het aangehechte vuil niet goed genoeg loslaat met de hogedruk- of stoomtechniek.


Voorkom schade met periodieke gevelreiniging

Goede en tijdige gevelreiniging voorkomt dus schade aan uw pand. Wanneer u niet tijdig uw gevel reinigt kan er bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaan. Door lagen algen en mos groei wordt er veel vocht vastgehouden dat in de voegen van de gevel trekt. Ook weersomstandigheden kunnen door vocht en zout schade brengen aan uw gevel. Door uw gevel tijdig en op de juiste manier te reinigen beschermt u uw pand tegen deze schade. U kunt er ook voor kiezen om uw gevel te laten impregneren voor een nog betere bescherming.

Impregneren van gevel

Impregneren zorgt ervoor dat uw gevel langer schoon blijft. Om het gevelreiniging resultaat zo lang mogelijk effectief te laten zijn, zullen wij u altijd adviseren om uw gevel tevens te impregneren. Het impregneren bestaat uit het aanbrengen van waterafstotende toplaag. Hierdoor kan er minder snel vuil in de gevel trekken en blijft deze er langer mooi uitzien. Bovendien bent u beter beschermd tegen schimmelvorming en ‘doorslaand’ vocht. Wij zullen altijd vóór uitvoering van de werkzaamheden uw wensen en eisen met u doornemen en aangeven welke methode wij specifiek bij u zullen inzetten en welk resultaat u mag verwachten.

Gevelreiniging zelf doen

Het is mogelijk om uw gevelreiniging zelf te doe, echter raden wij u dit af. Bij het gebruik van een verkeerde gevelreiniger of methode kunt u namelijk onherstelbare schade aan uw gevel aanrichten. Bij Cantorclin werken gevelreiniger professionals die precies weten welke methode met welke type gevelreiniger van toepassing is bij het schoonmaken van uw gevel.

Er zit namelijk een groot verschil in het type vuil en ondergrond. Zo zijn er gevels die gemaakt zijn van bakstenen of natuursteen. Het kan ook zijn dat uw buitenmuur gestuct  is of uit hout bestaat. Na het vaststellen van de ondergrond bepalen we het type vuil. Een woning of pand naast een fabriek of midden in de stad heeft bijvoorbeeld vaker last van roetvuil, terwijl woningen rondom natuurgebieden en de zee sneller last hebben van mos en algen. Daarnaast zijn er ook woningen die beklad zijn met graffiti als gevolg van vandalisme. Door de juiste middelen te gebruiken bent u er in ieder geval zeker van dat uw gevel niet beschadigd tijdens het reinigen. Daarbij zal door de juiste methode en gebruik van de juiste gevelreiniger, uw gevel ook langer schoon blijven. Dit bespaart u uiteindelijk kosten, zeker als het uw schade bespaart.


Diensten van ons schoonmaakbedrijf in Amsterdam

Wat kan Cantorclin als schoonmaakbedrijf in Amsterdam voor u verzorgen? Alles wat met reiniging van uw pand te maken heeft. Onder andere het volgende:


Wat kost het om uw gevel te reinigen

De kosten van een gevelreiniging bepalen wij altijd per opdracht. Dit is met name afhankelijk van diverse situaties en factoren. Belangrijk is dat we precies weten uit wat voor soort ondergrond de gevel bestaat en om wat voor type vuil het gaat. Als de gevel lastig schoon te maken is door hardnekkig vuil of achterstallig onderhoud zijn wij daar ook langer mee bezig. Daarbij is de locatie van belang en speelt de toegankelijkheid en het tijdsbestek van de werkzaamheden ook een rol. Om de mogelijkheden en uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen vragen we u daarom om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Uw gevel laten reinigen door Cantorclin

Cantorclin is een schoonmaakbedrijf met ruim 65 jaar ervaring en een landelijke dekking. Van retail tot apotheken, wij leveren altijd de beste kwaliteit. Tevens zijn wij in het bezit van diverse certificaten voor milieubewust en duurzaam werken. Hierdoor bent u bij ons verzekerd van het beste schoonmaakwerk.

Wilt u uw gevel laten reinigen? Neem dan snel contact op

Heeft u vragen of interesse om uw gevel te laten reinigen? Vraag dan hier direct een offerte aan.

TUV ISO 9001 Cantorclin
TSV ISO
Verantwoordelijk marktgedrag

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening of heeft u vragen over een van onze specialisaties? Neem dan contact op. U kunst ons bellen via: 088 00 188 00 of stuur een e-mail naar: info@cantorclin.nl. U kunt ook het contact formulier hiernaast invullen.

Cantorclin logo wit transparant

Contact ons

    Uw naam *

    Bedrijfsnaam

    E-mail *

    Telefoon *

    Uw vraag of opmerking