Cleanroom schoonmaak

In bepaalde industrieën, zoals de farmaceutische-, electronische- en food-industrie, is het noodzakelijk om gedurende de productie bepaalde producten te beschermen tegen stof en bacteriën. Dit gebeurt in een cleanroom. Hier wordt in een beschermde atmosfeer het aantal stofdeeltjes (stofarme cleanroom) of bacteriën (kiemarme cleanroom) beperkt.

Cleanroom-klassen

Er bestaan verschillende cleanroom-klassen. Deze klassen zijn gebaseerd op het maximaal toelaatbare aantal deeltjes per hoeveelheid lucht. Deze klassen zijn onder andere vastgelegd in de volgende normbladen ISO 14644-1. Klasse 1 t/m 9 , waarbij klasse 1 de schoonste is. Een andere norm is GMP-z . Deze norm kent vier klassen, te weten A t/m D. Deze norm wordt in alle ziekenhuizen toegepast.  De derde norm is U.S. federal standard, deze norm wordt voor in de IC-wereld toegepast en kent zes klassen, t.w. klasse 1 t/m klasse 100.000. Klasse 1 is hier de schoonste klasse. De gecertificeerde cleanroommedewerkers van Cantorclin zijn volledig op de hoogte van alle gedragsregels in deze verschillende klassen.

Specialist in Cleanroomreiniging

Het reinigen van een cleanroom vergt specialisme en gebruik van de juiste materialen. Kennis en discipline zijn van het grootste belang voor het in stand houden van de gewenste conditie in de cleanroom.

Cleanroomreiniging bestaat onder andere uit begrijpen hoe een cleanroom werkt. Waarom er kledingvoorschriften zijn en hoe deze opgevolgd moeten worden. Ook is het van groot belang te leren hoe de reiniging plaats moet vinden. Bovendien moeten de schoonmaakmedewerkers zich ervan bewust zijn dat hun handelingen besmetting kan veroorzaken. Om het schoonmaakresultaat in een cleanroom-omgeving te garanderen is het juist opleiden van de medewerkers van het grootste belang. Cantorclin zorgt voor gecertificeerde training en begeleiding on-the-job. Vanuit Cantorclin Academy organiseert Cantorclin jaarlijks een aantal in-house cleanroomtrainingen. Hier nemen zowel leidinggevenden als schoonmaakmedewerkers aan deel. Er wordt in de training aandacht besteed aan alle aspecten van het reinigen van een cleanroom zodat de medewerkers met de juiste kennis paraat aan de slag kunnen. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers, indien zij geslaagd zijn, het VCCN-certificaat.

Controle

Een ander belangrijk aspect van het correct reinigen van een cleanroom is het in samenwerking met de opdrachtgever goed vastleggen van de protocollen. Het reinigen van een cleanroom is altijd maatwerk. Door het duidelijk sturen en controleren op de afspraken omtrent reiniging (protocollen) garanderen wij een gedegen en stabiel resultaat.

VCCN-logo

VCCN

Uiteraard is Cantorclin lid van de VCCN (Vereniging Contamination Control Nederland) en mogen wij ons met recht een cleanroomspecialist noemen.

Onze overige schoonmaak specialisaties:

Kantoor schoonmaak
Winkel schoonmaak
Schoonmaken van scholen & onderwijsinstellingen

Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Cantorclin Schoonmaak; een frisse kijk op schoonmaak!

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor marketingdoeleinden. Deze zorgen er o.a. voor dat u video's kunt bekijken.