Vloeronderhoud specialist

Ook op het gebied van het vloer reiniging en vloeronderhoud aan alle soorten vloerafwerking zijn wij uw specialist.

De vloeren in uw bedrijfspand worden op een andere manier belast dan bijvoorbeeld bij u thuis het geval is, en dit vergt logischerwijs dan ook ander vloeronderhoud. Ten eerste voeren wij het dagelijks onderhoud grondig voor u uit volgens het overeengekomen schoonmaakprogramma. Ten tweede is periodiek onderhoud van groot belang. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het uitvoeren van een vlekkenronde op tapijt of het schrobben van een stenen vloer of het opwrijven van een linoleumvloer. Daarnaast is ook de frequentie van vloeronderhoud van groot belang voor het verlengen van de levensduur van uw vloerafwerking. Het vloeronderhoud kan bestaan uit het behandelen van uw houten vloer, het strippen en conserveren van uw linoleum vloer of het impregneren van uw natuurstenen vloer.

Tijdig en goed onderhoud aan uw vloer zorgt ervoor dat uw vloer langer mooi en fris blijft. Elke vloer is erbij gebaat dat speciaal onderhoud tijdig wordt uitgevoerd. Dit bevordert de duurzaamheid en u kunt langer van uw vloer genieten.

Om u een idee te geven van het vereiste laag periodieke onderhoud per vloersoort treft u hieronder voorbeelden aan van de werkzaamheden zoals wij deze voor u kunnen verzorgen.

Linoleum vloer onderhoud

Het groot onderhoud van een linoleum vloer bestaat uit het strippen, dit is het verwijderen van de oude waslaag met een chemisch oplosmiddel. Nadat de vloer gestript is worden er twee lagen was/polymeer aangebracht. Deze waslaag kan desgewenst in zijdeglans of in hoogglans worden uitgevoerd.

Het periodieke onderhoud van de linoleum vloer bestaat uit het z.g. opblokken van de waslaag. Dit is het opwrijven van de bestaande was door met een éénschijfmachine op hoge snelheid over de waslaag te wrijven. Hiermee worden slijtage plekken in de waslaag tijdelijk gecamoufleerd en groot linoleumvloer onderhoud uitgesteld.

Natuursteen vloer onderhoud

Het onderhoud van een natuurstenen vloer, bijvoorbeeld marmer vloer, travertin, kalksteen of graniet kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hieronder een kort overzicht van een aantal mogelijkheden voor een natuurstenen vloer schoonmaken en onderhoud.

Kristalliseren

Kristalliseren van vloer wordt ook wel verglazen genoemd en bestaat uit het aanbrengen van een glanslaag over een kalkhoudende vloer. De toplaag wordt verdicht waardoor er een mooie satijnen glans op de vloer ontstaat. Tevens is de vloer na de behandeling weer hard en biedt het bescherming tegen vuil en vlekken.

Mineraliseren

Net als bij kristallisatie wordt met deze onderhoudstechniek de toplaag van de vloer verdicht, echter nu ontstaat er een hoogglans laag.

Slijpen en polijsten

Indien een natuurstenen vloer veel krassen bevat zal alleen kristalliseren of mineraliseren niet voldoende blijken te zijn. In dat geval zullen wij adviseren de vloer eerst te laten slijpen en polijsten. In dit procedé wordt een dun toplaagje van de vloer afgeslepen zodat er een nieuwe krasvrije laag ontstaat. Nadat de vloer geslepen en gepolijst is, zal deze alsnog gekristalliseerd of geïmpregneerd moeten worden zodat de vloer weer is beschermd.

Impregneren

Door de vloer te impregneren wordt de vloer gedicht zodat deze minder aan slijtage onderhevig is en tevens vochtafstotend zal zijn.

Tapijt onderhoud

Afhankelijk van de mate van vervuiling van het tapijt zijn er verschillende reinigingstechnieken mogelijk. Wij zullen altijd in overleg met u de juiste reinigingstechniek voor uw tapijt bepalen. Lees hier meer over een tapijt laten reinigen.

Poederreiniging

Dit is een droog procedé waarbij poeder wordt uitgestrooid over het tapijt, waarna dit vervolgens mechanisch wordt ingeborsteld. Het vuil wordt door het poeder geabsorbeerd, waarna het poeder weer wordt opgezogen met een stofzuiger die tevens is voorzien van een borstel.

Bonnetmethode

Bij deze methode wordt het tapijt voorgesprayd met een speciaal reinigingsmiddel. Hierna wordt met een éénschijfsmachine het tapijt gereinigd. Met deze methode wordt zeer weinig vocht gebruikt waardoor het tapijt snel weer droog is en dus weer belopen kan worden.

Sproei/exctractiemethode (Truck Mount)

Dit is een methode waarbij onder druk water in het tapijt wordt gespoten en dit onmiddellijk weer wordt opgezogen. Door middel van deze methode kunnen grote hoeveelheden vuil en bacteriën uit het tapijt worden verwijderd. Het is de beste methode om zware vervuiling te bestrijden.

Impregneren

In alle gevallen adviseren wij u om na de reinigingsbehandeling uw tapijt te laten impregneren. Dit gaat snelle hervervuiling tegen.

Gietvloer onderhoud

Een kunststof gietvloer is een volledig ‘gesloten’ vloer, volledig poriëndicht waardoor vloeistoffen niet in de vloer kunnen dringen. Deze vloersoort heeft dus vrijwel geen laag periodiek onderhoud nodig. Om aangehecht vuil te verwijderen kunnen wij de vloer door middel van machinaal schrobben een goede opfrisbeurt geven. Lees hier meer over gietvloer onderhoud!

Offerte aanvragen

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht *

  Opleveringsschoonmaak

  Kantoor in de avonduren

  Schoonmaak avonduren

  Schoonmaakdoekje voor schoonmaakonderhoud

  Schoonmaakonderhoud

  Glasbewassing

  Glasbewassing

  Vloeronderhoud

  Vloeronderhoud

  Stappen van een klusser

  Overige extra dienstverlening

  Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Cantorclin Schoonmaak; een frisse kijk op schoonmaak!