Een optimale hygiëne op de werkplek, zo doe je dat!

Een goede hygiëne op de werkplek is niet alleen een lust voor het oog, het biedt tevens garantie voor een gezonde omgeving. De dag starten op een fris kantoor is alles wat u wilt om productief te kunnen zijn én te blijven. Daar moet iedereen natuurlijk wel zijn steentje aan bijdragen. Tijdig opruimen, afstoffen, stofzuigen, bureaus afnemen, prullenbakken legen, deurklinken reinigen, het aanrecht schoonhouden, het zijn allemaal essentiële acties die ondernomen moeten worden. Veel bedrijven komen hier vanwege werkdrukte niet aan toe. Het wordt vaak vergeten of men weet simpelweg niet waar te beginnen. Hoe garandeert u dan een perfect schone werkplek? Cantorclin vertelt het u.

Het start bij persoonlijke hygiëne op de werkplek

Het is door de komst van het coronavirus wellicht nog duidelijker geworden dat een goede persoonlijke hygiëne cruciaal is. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor een ander. Een snelle verspreiding van bacteriën en virussen vindt plaats door een slechte persoonlijke hygiëne. De ideale manier om dit tegen te gaan, is het wassen van de handen. Handen zijn een grootte bron van besmetting. Hoe vaak raakt iedereen dezelfde deurklink aan, neemt men op dezelfde toiletbril plaats en gebruikt iedereen dezelfde kraan om zijn handen mee te wassen, allemaal voorbeelden van plekken waar bacteriën een goede kans maken. Was daarom altijd de handen met zeep en gebruik eventueel handverzorgende desinfectiemiddelen tussendoor, voor een optimale hygiëne op de werkplek. Een goede hygiëne begint bij uzelf!

Gebruik van papieren handdoeken

In sommige gevallen gebruikt men, zoals gewend, nog katoenen handdoeken. Dit komt niet ten goede aan de hygiëne op de werkplek. Ze hangen op het toilet of in de keuken en worden door iedere medewerker gebruikt. Hoe onhygiënisch dit is, weet misschien niet iedereen. De katoenen doek absorbeert heel slecht, waardoor bacteriën een goede kans krijgen om zich te verspreiden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! De beste manier om de handen te drogen is middels papieren handdoeken. Deze zijn verkrijgbaar op rol en makkelijk te pakken zonder dat bacteriën een kans krijgen. Op deze manier draagt u allen een steentje bij aan de hygiëne op de werkplek. 

Een regelmatige grote schoonmaak

Om de hygiëne op de werkplek in zijn geheel goed aan te pakken, is een regelmatige grote schoonmaak vereist. Wij staan in de top 10 van landelijke schoonmaakbedrijven en zijn in alle regio’s goed vertegenwoordigd. Wij bieden onze dienstverlening aan van Amsterdam tot Arnhem en Groningen tot Maastricht. Met ruim 65 jaar ervaring kunnen wij u de schoonmaak bieden die voor uw bedrijf vereist is. Even een doekje eroverheen halen is geen streven van ons. Wij zetten de schone puntjes op de i en gaan verder dan dat. Complete kantoren, publieke gebouwen, scholen, fabrieken, retail en zorgsectoren zijn voorzien van een optimale hygiëne op de werkplek door Cantorclin. Wij komen dan ook graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. Onze enthousiaste en troste collega’s komen graag bij u langs om alles weer blinkend schoon te krijgen en te houden

Meer weten over hygiëne op de werkplek?

Cantorclin informeert je graag over de beste manieren om de werkplek optimaal schoon te houden en een goede hygiëne te waarborgen. Wilt u gebruik maken van de diensten van Cantorclin? Wij gaan graag met u in gesprek! Neem eenvoudig contact op met ons voor een afspraak.

× How can I help you?