Goede hygiëne op kantoor is erg belangrijk, vooral nu we met het COVID-19 virus extra voorzichtig moeten zijn. U spendeert gemiddeld 8 uur per dag op kantoor, dat is maar liefst één derde van de gehele dag. Wanneer de hygiëne niet op peil is kan je eerder bacteriën en virussen oplopen waardoor u ziek wordt. Hygiëne op de werkvloer hoort daarom goed onderhouden te worden. Een goede schoonmaker zal in dit geval heel veel uitmaken, maar ook collega’s kunnen elkaar een handje helpen. Wij leggen in deze blog uit hoe u de hygiëne op kantoor goed op peil kunt houden.

Hoe kun jij als collega zorgen voor een goede hygiëne op de werkplek

U heeft er wellicht wel eens van gehoord en misschien dacht u wel dat het een fabeltje is, meerdere onderzoeken tonen aan dat een toetsenbord viezer is dan een wc-bril. Ja, bah! Blijkbaar zitten er op een toetsenbord meer bacteriën dan een wc-bril. Dat wordt zwaar onderschat. U als werknemer kunt ook een steentje bijdragen aan het in stand houden van goede hygiëne op kantoor. Lees gauw verder voor de tips!

Was je handen

U heeft het al zo vaak gehoord en misschien bent u wel iemand die zich er telkens aan houdt, maar was uw handen na een toiletbezoek altijd! Eén op de drie mensen doet dat namelijk niet. Bacteriën verspreiden zich razend vlug via deurklinken en kranen. U bent namelijk niet de enige die een voorwerp aanraakt.

Houdt je werkplek schoon

Of u nu een vaste werkplek hebt of niet, uw eigen werkplek schoonhouden vraagt niet heel veel van uw tijd. De meeste schoonmakers zijn er niet elke dag. Even je bureau, toetsenbord en muis ontsmetten en u kunt er weer tegen aan. En dat zonder bacteriën!

Eet niet op je werkplek

Veel mensen eten wel eens een tussendoortje of een gehele lunch op hun werkplek. Dit zorgt niet voor een goede hygiëne op kantoor. Kruimels trekken bacteriën juist aan. Gelieve naar de kantine te gaan of een andere plek waar eten kan worden genuttigd.

Houdt voldoende afstand

Door het coronavirus weten we hoe belangrijk het is om voldoende afstand te houden van collega’s. Niet alleen voor uzelf, maar juist voor anderen. Bacteriën verspreiden zich immers via praten, hoesten en niezen.

Zorg voor frisse lucht

Voldoende ventilatie is erg belangrijk voor een goede hygiëne op de werkvloer. Vervuilde lucht kan er zelfs voor zorgen dat u hoofdpijn krijgt en u minder goed kan concentreren. Zet dus een raam open of zorg ervoor dat de ventilatierooster open staan. Hierdoor kan de lucht circuleren en zal het minder snel vervuild raken.

Kies voor een gekwalificeerd schoonmaakbedrijf

Om de meeste bacteriën te voorkomen is het van belang dat de werkplek goed onderhouden wordt door een schoonmaakbedrijf. Objecten waar u nu misschien niet in eerste instantie aan denkt kunnen boosdoeners zijn. Denk eens aan lichtknopjes, liftknoppen, keukenkastjes en natuurlijk computers in het algemeen. Wilt u ervoor zorgen dat uw medewerkers zich begeven in een hygiënische omgeving, zodat ziekte wordt voorkomen? Kies dan voor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in Amsterdam!