Natuurstenen vloer schoonmaken

Een natuurstenen vloer schoonmaken kan op verschillende manieren. Er zijn om te beginnen meerdere soorten natuurstenen vloeren, zoals een marmervloer, travertinvloer, kalksteenvloer of een granietvloer. Het is mogelijk om een natuurstenen vloer te onderhouden door ze te kristalliseren, mineraliseren, impregneren en slijpen & polijsten. Hieronder worden alle soorten onderhoud voor een natuurstenen vloer beschreven.

Natuursteen vloer onderhoud: kristalliseren

Natuursteen vloer onderhoud door middel van kristalliseren. Wat houdt het in? Een ander woord voor kristalliseren is ook wel verglazen. Wat hierbij gebeurd is dat er een glanslaag wordt aangebracht over een kalkhoudende vloer. De bovenste laag wordt verdikt waardoor er een satijnen glans wordt gecreëerd. Na natuurstenen vloeronderhoud door kristalliseren, is uw vloer weer hard en biedt hij voldoende bescherming tegen beschadigingen.

Natuursteen vloer onderhoud: mineraliseren

Wat er gebeurt bij natuursteen vloer onderhoud door middel van mineraliseren? Het lijkt een beetje op het proces van kristalliseren. De bovenste laag wordt verdikt en hierdoor ontstaat er bij het mineraliseren een hoogglans laag.

Natuursteen vloer onderhoud op basis van slijpen en polijsten

Natuursteen vloer onderhoud wordt ook uitgevoerd door slijpen en polijsten. Dit kan het best worden toegepast als uw natuurstenen vloer schoonmaken niet voldoende is, omdat de vloer veel krassen bevat. Met het slijpen en polijsten van de vloer kunnen deze krassen het best weg worden gehaald, omdat ze het bovenste laagje wegslijpen waardoor er een nieuwe krasvrije laag ontstaat. Dit is niet het einde van het proces, want na het slijpen en polijsten zou de vloer nog gekristalliseerd of geïmpregneerd moeten worden om voor een optimale bescherming te zorgen.

Natuursteen vloer onderhoud: impregneren

Bij natuursteen vloer onderhoud, door middel van impregneren, wordt de vloer gedicht. Hierdoor zal er minder snel slijtage ontstaan en is de vloer vochtafstotend.

Natuurstenen vloer schoonmaken?

Natuurstenen vloer schoonmaken of natuursteen vloer onderhoud nodig? Op onze website kunt u gemakkelijk een afspraak maken! Ook als u benieuwd bent naar de prijzen kunt u een offerte aanvragen voor een prijsbepaling van uw natuursteen vloer onderhoud!

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor marketingdoeleinden. Deze zorgen er o.a. voor dat u video's kunt bekijken.